Alles over parfum

Parfum, we gebruiken het denk ik allemaal wel. Maar wat weten we nou eigenlijk echt over parfum?

Ik heb een mooie samenvatting voor jullie gemaakt voor degene die geïnteresseerd zijn in de history van Parfum. Als we het bijna allemaal gebruiken is het denk ik ook wel interessant om te weten waar het vandaan komt!

ENJOY READING!
parfum
bronfoto: www.nsmbl.nl

Oke, ik vond geschiedenis altijd mega boring maar dit vond ik wel interessant om te weten. Thank you google.

WAT IS PARFUM ?

Parfum is een mengsel van diverse geurstoffen in een oplosmiddel. Bij de gangbaarste parfums is dat oplosmiddel alcohol, maar parfums op basis van vettige stoffen zijn in opkomst. Daarnaast bevat parfum vaak een fixatiemiddel en ook één of meer kleurstoffen.

Ik heb het de heletijd over parfum, maar eigenlijk gaat het hier over Flacons. Dit klinkt vele malen interessanter.

WAAR KOMT HET WOORD PARFUM VANDAAN?

Het woord komt van ‘per-fumus’ wat Latijns is voor ‘door rook’. Het soort parfum dat hiermee bedoeld werd is wat we nu wierook zouden noemen. Het werd vooral gebruikt om goederen te ‘zegenen’ maar werd ook gebruikt om de geur van stinkende rioleringen te verdoezelen.

parfum

PARFUM TYPEN EN EIGENSCHAPPEN

Een mengsel bestaande uit 80 tot 95% alcohol en water wordt gebruikt als oplosmiddel voor de geurbestanddelen. De alcohol verdampt vrij snel, maar de geurbestanddelen blijven op de huid achter en vervluchtigen in de uren na het opbrengen.

Bij het aanbrengen van een parfum is het belangrijk niet direct te willen ruiken, de neus zal immers tijdelijk verdoofd worden door nog verdampende oplosmiddelen.

Omdat sommige bestanddelen van een parfum snel vervluchtigen en andere bestanddelen lang op de huid blijven, ruikt een parfum niet telkens hetzelfde; net opgebracht zijn andere geuren dominanter dan na een paar uur.

parfum

Een klassiek opgebouwd parfum bestaat uit drie soorten “noten”: topnoten, hartnoten en basisnoten.

  • Topnoten (bovennoten, hoofdnoten, tête) zijn de geuren die in de eerste minuten na het opbrengen dominant zijn. Deze geuren zijn vooral belangrijk bij de verkoop van het parfum, na een minuut of tien zijn ze niet of nauwelijks meer te ruiken. De bovennoten van een geur zijn bedoeld om aandacht te trekken en stralen de eerste en verrassende indruk van een geur uit. Typische topnoten zijn citrusgeuren.
  • Hartnoten (middennoten, cœur) zijn de geuren die opkomen nadat de topnoten grotendeels verdwenen zijn, zo’n tien minuten na het opbrengen. Vrijwel alle bloemengeuren zijn hartnoten. Het hart is misschien wel het belangrijkste deel van het parfum.
  • Basisnoten (grondnoten, fond) zijn de geuren die als laatste overblijven, nadat de hartnoten grotendeels vervluchtigd zijn. Dit is meestal één à twee uren na het opbrengen van het parfum. Basisnoten kunnen vele uren geur af blijven geven. Voorbeelden van basisnoten zijn houtsoorten zoals sandelhout en harsen zoals olibanum.
  • Parfum of parfumextract: 20-40% geurbestanddelen
  • Eau de parfum: 10-15% geurbestanddelen
  • Eau de toilette: 5-10% geurbestanddelen
  • Eau de cologne: 2-5% geurbestanddelen
  • Eau de solide: ca. 1% geurbestanddelen

Hoe meer geurbestanddelen, hoe duurder de parfum.

bron foto www.annicvw.com
bron foto www.annicvw.com

WIST JE DAT…

Je eigenlijk na een uur van een parfum ruiken je pas kan zeggen of het echt bij je past?

als je parfum in je nek spuit er een kans is dat je pigment vlekken kan krijgen?

Parfum bij iedereen anders RUIKT door de verschillende huidtypen en structuren van de mens.

54% van de vrouwen haar parfum KIEST aan de hand van haar stemming.

DE MEESTE PARFUMS UIT MEER DAN 32 INGREDIENTEN BESTAAN.

parfum

JE EIGEN PARFUM CREËREN BIJ ” IN FINE ”

In Fine is een topper als je echt iets unieks en uitgesproken wenst en niet meer in de rij van massa parfums willen lopen. Niemand is graag de grijze muis van het gezelschap, dus een uitgesproken en apart parfum is steeds heerlijk om mee te pronken.

Het In Fine team begeleid u met de nodige expertise in het juist gebruiken van het parfum, zo kan u tegelijkertijd subtiel en intens genieten van uw nieuwste verovering. Een exclusieve en onvergetelijke ervaring. Puur plezier!

Het parfumhuis In Fine is ontstaan in 1979 in een idyllische Zuid-Frans dorpje door de Franse meesterparfumeur Jean Patout die onder andere voor Lancome gewerkt heeft.

Voor meer informatie kijk even op www.parfumeur.nl

wat is jullie favoriete parfum?

Hier een filmpje van Marilyn Manroe. Haar favoriete parfum was Chanel No°5. Ik hoop dat jullie er wat van geleerd hebben!

 

 

 

 

Leuk dat je je abonneert op mijn blog!

%d bloggers liken dit: